Марк Зукърбърг: Интернет се нуждае от нови правила. Да започнем в тези 4 области

НаукаOFFNews Последна промяна на 03 април 2019 в 12:44 4497 0

Кредит Pixabay

Като най-популярната социална медийна мрежа в света, Facebook е натоварен със задачата да гарантира, че интернет остава безопасно място за милиарди хора - задача, с която се проваля с видимо нарастваща честота.

Сега основателят и главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг моли правителствата и регулаторите да засилят и споделят част от тази отговорност за опазването на своите граждани онлайн.

„Вярвам, че се нуждаем от по-активна роля за правителствата и регулаторите“, пише Зукърбърг в  статия, публикувана в The Washington Post. "Чрез актуализиране на правилата за интернет,  можем да запазим най-доброто в него - свободата на хората да изразяват себе си и за предприемачите да изградят нови неща - като същевременно защитаваме обществото от по-големи вреди."

На страницата на Washington Post Зукърбърг определя четири области на интернет, които смята, че най-много се нуждаят от нови регламенти: вредно съдържание, защита на изборния процес, неприкосновеност на личния живот и личните данни и преносимост на данните от една платформа на друга.

„Правилата, регулиращи интернет, позволиха на едно поколение предприемачи да изградят услуги, които промениха света и подобриха много  живота на хората”, пише Зукърбърг. "Време е да актуализираме тези правила, за да дефинираме ясни отговорности за хората, компаниите и правителствата занапред."

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !