Universal Robots представя UR приложения, които значително улесняват внедряването на коботи

Universal Robots Последна промяна на 26 март 2020 в 10:51 3077 0

Кредит Universal Robots

С UR+ приложенията лидерът в колаборативната роботика разширява своята UR+ платформа от сертифицирани продукти за партньори с пакети приложения, които премахват бариерите пред индустриалната автоматизация за малки, средни и големи компании.

Двадесет доказани софтуерни и хардуерни пакета за най-популярните приложения на коботите, са вече достъпни на UR+ платформата – най-голямата и достъпна екосистема от продукти, сертифицирани за безпроблемна интеграция с коботите на Universal Robots. Kaто намаляват дублирането на инженерни решения за обикновените приложения, комплектите „Plug and Produce“ понижават риска и сложността на проекта и са пригодени за бърза реализация на довършителни задачи, проверка, монтаж, обработка на машини, отстраняване и разпределяне на материали.

Като световен лидер в производството на колаборативни роботите, Universal Robots има удоволствието да разшири награждаваната си UR + екосистема, за да включва тя сертифицирани приложения за коботи“, казва Джим Лоутън, вицепрезидент управление на продукти и приложения в Universal Robots (UR). „Това е нова арена, в която клиентите вече не трябва да избират и определят периферни устройства за коботи на парче, а вместо това получават комплект с повечето от необходимите компоненти за желаното от тях приложение. Това ще доведе до по-бързо внедряване и по-бърза възвръщаемост. “

Разширената UR+ екосистема сега включва две категории: компоненти и пакети приложения. Пакетите са разработени от водещите в индустрията партньори в UR+, които имат богати познания за приложенията, което от своя страна елиминира дублирането на усилия от страна на инженерите при разработката на широкоизползвани апликации.

Представената днес на UR+ платформата нова категория пакетни приложения включва общо 20 пакета, а много други са на път да бъдат представени. Някои пакети са достъпни по цял свят, а други само в определени региони и страни. Всички пакети идват с URCap софтуер, който позволява потребителите да контролират периферните устройства директно от UR кобота с богат 3D потребителски интерфейс.

Пример за това е Sanding Kit на Robotiq, сега съвместим с над 20 пневматични и електрически орбитални инструменти от водещи световни марки. Пакетът позволява на производителите, занимаващи се с полиране или шлифоване, да използват вградения поточен генератор, за да гарантират непрекъснатото прилагане на сила във всеки цикъл, повишавайки качеството и производителността, като същевременно намаляват времето за програмиране от часове в минути.

Много от новите комплекти за приложения, като този за отвертки -SPATZ - STÖGER Pick & Place, се състоят от няколко различни UR + сертифицирани компоненти, контролирани чрез един URCap. Комплектът SPATZ – STÖGER интегрира седем UR + компонента, осигуряващи автоматична смяна на инструментите и необходимият им захващач именно чрез системата „Pick and Place“.

През последните години се наблюдава появата на приложения за коботи за заваряване, отразени в многобройни заваръчни комплекти, които са представени сега в новата категория UR + пакети с приложения. Днес в Северна Америка вече е наличен новият пакет приложения Vectis Cobot Welder, който се предлага с целия хардуер, който е напълно интегриран в мобилна модулна крепежна количка, обикновено с 25-40 процента по-евтин от всички разходи за малък традиционен робот-заварчик. Коботът заварчикът позволява на производителите да задават параметри за типове заварки, избрани от цяла „библиотека“ с шаблони за заварка, която предоставя начални точки на параметрите за общите размери на заварките.

В Европа бе представен заваръчният комплект ROBiPAK, който осигурява перфектна симбиоза на заваръчното оборудване на ABICOR BINZEL и технологията UR cobot за заваряване MIG / MAG. URCap "Ready-To-Weld" контролира целия хардуер, включително системата за заваряване с въздушно или течно охлаждане, проектирана за бърза инсталация на UR коботи.

Докато развивахме екосистемата UR +, ние от Universal Robots се вслушвахме в обратната връзка от нашите клиенти за това какво би улеснило внедряването на коботи“, казва Джим Лоутън. „С повече от 200 сертифицирани продукта и над 400 разработчици в програмата, платформата UR + се разшири с бързи темпове, осигурявайки най-всеобхватната компонентна платформа за коботи в бранша. Добавянето на пакети с приложения ще допринесе за позицията ни като сигурен партньор в бързото и директно внедряване“.

Всички достъпни пакети с приложения са включени на новата разширена от днес UR+ страница: urrobots.com/applications 

За Universal Robots:

Universal Robots е основана през 2005 г., за да направи технологията на робота достъпна за всички, чрез разработване на малки, лесни за употреба и на разумни цени, гъвкави индустриални роботи, които са безопасни за работа. От първия колаборативен робот (кобот), създаден през 2008 г., компанията е претърпяла значителен растеж благодарение на лесния за употреба кобот, който днес се продава в цял свят. Компанията, която е част от Teradyne Inc., е със седалище в Оденсе, Дания, и има дъщерни дружества и регионални офиси в САЩ, Германия, Франция, Испания, Италия, Чехия, Турция, Китай, Индия, Сингапур, Япония, Южна Корея, Тайван и Мексико. През 2019 г. Universal Robots генерира приходи от 248 милиона щатски долара. За повече информация, моля посетете www.universal-robots.com.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !