Смартфон, който може да се пуши

Наука ОFFNews Последна промяна на 13 ноември 2015 в 11:41 4537 0

Създателят на първата в света електронна цигара, патентована през 1963 г. и един от разработчиците на конзолата Xbox са обединили усилията си, за да направят смартфон, който може да се пуши. Устройството, наречено Jupiter, ще струва 499 щатски долара.

В отговор на статия на The Verge, в която възможността за този смартфон да излезе на пазара, е наречена призрачна, разработчиците са публикували видео в Istagram с демонстрация на използването на устройството, както по прякото му предназначение, така и за пушене.

Преди около 50 години Хърбърт А. Гилбърт е изобретил и патентовал първата електронна цигара. Патентът описва "цигара без тютюн", която "да замени изгарянето на тютюн и хартия с ароматизиран горещ влажен въздух". Изобретателят Джон Камерън поканил Гилбърг да се присъедини към екипа за разработване на електронна цигара с марката 1963®, в чест на годината на изобретението. Организацията, която стои зад проекта, е наречена Human Health Organization, название наподобяващо Световната здравна организация, но явно няма никаква връзка с нея.

От първия патент за електронна цигара

За устройство се знае само, че към смартфона е вградена електронна цигара. Смартфонът ще работи с 4G LTE. Операционна система най-вероятно ще бъде Android, но за това все още няма точна информация. Федералната комисия по комуникациите все още не е разрешила смартфона и той не е на пазара в момента. 

Схема на устройството

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !