02 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Те са вече тук! Повечето хора вярват в извънземни

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 28 септември 2015 в 12:30 58140
Снимка: earth-chronicles.ru

Сами ли сме във Вселената? По-голямата част от хората, особено мъжете в Съединените щати, Великобритания и Германия казват, че вярват, че има извънземен живот "някъде там", според изследване на YouGov.

Компанията за маркетингови изследвания YouGov проведе мащабно социологическо проучване, за да се определи отношението на гражданите на трите страни към съществуването на извънземни, съобщава Live Science.

56% от германците, 54% от американците и 52% британци категорично вярват в извънземни, а само 12% германци, 22% американци и 20% британци не вярват, според новото проучване.

Мъжете и в трите страни са по-склонни да вярват в извънземен живот от жените. По-възрастните хора са по-недоверчиви спрямо съществуването на извънземни. Например във Великобритания, само 45% над 60-годишните вярват в извънземни, за разлика от 59% от възрастовия диапазон 18-24 години.

58% от анкетираните са заявили, че извънземните са твърде далеч от Земята, за да комуникираме с тях, а 57% смятат, че човечеството все още не е достигнало достатъчна степен на развитие на технологиите, за да общува с извънземния разум. 33% смятат твърдо, че не трябва да се изпращат послания до извънземните, а 21% не са уверени, че е необходимо. 

24% от участниците в проучването са посочили, че извънземните знаят за съществуването ни, но предпочитат да не се свързват с нас. 17% вярват, че извънземните вече са в контакт със Земята, но правителствата на развитите страни го скрият от своите граждани.

Вижте пълните резултати от анкетата

Преди време видният руски бизнесмен Милер, заедно с един от най-изключителните учени на нашето време, Стивън Хокинг, обявиха началото на мащабна програма за търсене на извънземен разум


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Въпроси
Виц на деня: 4 юни
04 юни 2022 в 07:561
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.