Facebook пуска нова социална мрежа през октомври

Платформата се нарича Facebook for Work и ще е насочена към бизнеса

Александър Александров Последна промяна на 29 септември 2016 в 17:00 5204 0

Онлайн корпорацията Facebook ще пусне през октомври своята нова социална мрежа, насочена към корпоративните клиенти – Facebook for Work (Facebook за работа), съобщава сайтът TechRadar.

Става въпрос за версия на вече съществуващата услуга на компанията, която обаче ще бъде позиционирана като конкурент на платформите за корпоративна комуникация Slack и Yammer.

За разлика от самата Facebook обаче, новата социална мрежа ще бъде платена, като компаниите ще бъдат таксувани на база на броя работни места, които ще я използват. Целта на онлайн корпорацията е да замести всички вътрешно – фирмени системи за сътрудничество с платформа, която работи по начин, много добре познат на всички.

Днес мениджърите са разделени по въпроса дали техните подчинени да използват Facebook и другите социални мрежи по време на работа, или не. Според някои по-отворени към новостите ръководители, тези платформи могат значително да оптимизират работата на екипите, както и да подобрят обслужването. Други пък виждат в тях силен източник на разконцентриране и загуба на време.

Facebook възнамерява да се възползва от този проблем, предлагайки на всички компании своя версия, предвидена само за работа. Тя ще има всички предимства на оригинала, но без да може да се използва за други цели.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !