31 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Чуйте най-хеви метъл групата. Нечовешка е!

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 02 август 2020 в 00:00 56410
Снимка: Kolja Kugler

Коя е най-хеви метъл групата за всички времена? Black Sabbath? AC DC? Metallica? Led Zeppelin? Не, нито една от тези емблематични групи. Но феновете на Iron Maiden и Pantera ще бъдат разочаровани, защото не са и те.

Всъщност е малко позната немска пънк рок група. И това няма нищо общо с музиката, която свирят.

Тази група е метална по начин, който другите буквално не могат да бъдат, защото са роботи.

И свирят на свои инструменти.

The One Love Machine Band (за която за пръв път писа Boing Boing) е дело на немския художник Коля Куглер. Той създава движещи се произведения на изкуството от скрап, включително тази група с два робота. Групата се състои от барабанист и басист, поради което берлинското дуо има доста тежък звук. И свирят на свои инструменти, включително на флейта.

Останалите движения показват, че сякаш усещат нотите, докато свирят. Е, те са програмирани да изглеждат така.

Техните масивни размери и метални тела предполагат, че не могат с лекота да тръгнат на турне. Необходима е много работа, за да се изкачат на сцената пред публика на живо.

Но това не ги е спряло да свирят по целия свят.

Куглер разказа своята "Велика голяма история" в CNN през 2018 г. как случайно попада в роботската музикална индустрия.

„Попаднах случайно в роботиката. Правех скулптури от метални отпадъци, каквито намерех, а след това започнах да задвижвам тези движещи се части с пневматични бутала“, разказва той. "Всичко започва с шапка, движеща челюст, и преди да разбера, че имах робот."

За да изгради своите метъл музиканти, той разказва, че е започвал с частите, които контролират инструментите. След това той изгражда персонажа за тези музикални компоненти.

Това е пример за инструмент, който буквално прави музиканта. И също е пример за буквална метъл група. Всички онези други групи никога не биха могли да се сравнят с нея.

Източник: This Robot Band is So Metal They Play Their Own Instruments, nerdist


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.