27 ноември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Какво ще се случи със Земята, ако човечеството изчезне? (видео)

След 10 000 години за нас ще напомнят само каменните постройки

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 06 юни 2016 в 09:26 98360

Питали ли сте се някога какво ще се случи, ако изведнъж всички хора изчезнат от лицето на Земята? Мрак? Тишина?

Да си представим планетата напълно опустяла е навярно най-зловещата мисъл, която може да ни хрумне. Какво точно би се случило, разказва Daily Mail.

Според учените, само няколко часа след като човечеството изчезне, всички светлини по света ще се изключат, тъй като електроцентралите ще останат без надзор и ресурси. Тогава единствените електроцентрали, които ще продължат да действат за определен период от време, ще бъдат водноелектрическите.

След няколко дни метролиниите във всички градове ще бъдат наводнени, защото няма да има кой да поддържа помпите, които отводняват тунелите от подпочвените води.

До десетина дни хиляди домашни любимци и селскостопански животни ще умрат. Някои, като кучетата например, ще освирепеят и ще формират глутници, които ще преследват други животни.

След месец водата, която охлажда атомните електроцентрали, ще се изпари. Това ще доведе до редица бедствия, по-страшни дори от атомните аварии в Чернобил и Фукушима.

Една година по-късно спътниците около Земята ще започнат да падат от орбита и тогава ще се появят „странни звезди“ в небето, смятат изследователите.

Двадесет и пет години след нашето изчезване всички населени места ще се превърнат в непроходими, обрасли с растителност местности.

След триста година всички сгради, мостове и съоражения ще са се разпаднали, заради земната корозия.

10 000 години по-късно пък единственият знак, че ни е имало, ще бъдат каменни постройки като египетските пирамиди, Великата китайска стена и планината Ръшмор.

Видео към новината

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.