Софийският фестивал на науката 2021 ви очаква на 15 и 16 май в София Тех парк (видео)

OFFNews Последна промяна на 26 април 2021 в 16:02 3181 0

Кредит British Council Bulgaria

Най-голямото събитие за популярна наука в България се завръща на сцената през май!

XI-тият Софийски фестивал на науката ще се проведе на 15 и 16 май 2021 г. в София Тех Парк и на 17 и 18 май 2021 г. дигитално за ученици.

Програмата отново е изпълнена с интересни събития на български и световни учени. 

Присъединете се към нас на вълнуващо пътешествие из джунглата с известния приматолог Джейн Гудол, или в необятния космос с проф. Джослин Бел Бърнел

Извънземен живот, фалшиви новини, екология, роботика, тайните на Вселената и на палеонтологията са само част от темите, които ще представят учените на сцената на фестивала.  

По традиция закриващото събитие ще бъде финалът на състезанието за популярна наука FameLab All Stars 2021: вещи в занаята. Тази година изданието включва вече познати комуникатори на науката, минали през сцената на състезанието през 15-те години на неговото провеждане в България.

Дванадесет учени - физици, химици, математици, софтуерни инженери, ветеринарен лекар и хранителен технолог - ще се изправят един до друг за да определим новото познато лице на науката.

Ето и цялата програма за събитията на фестивала. С пропуски и билети за събитията можете да се сдобиете от тук

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени както в датите, така и във формата на фестивала (дигитален или на живо). Моля, следете страницата ни за най-актуалната информация.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !