И Xiaomi представи собствен дрон (видео)

Апаратът е много по-евтин от други подобни модели

Александър Александров Последна промяна на 27 май 2016 в 10:43 5993 0

Китайският производител на смартфони Xiaomi, който през последните години се нареди сред най-бързо развиващите се технологични компании, навлиза в още един сектор – този на летящите дронове.

Компанията представи своя първи дрон Mi, който ще се отличава със значително по-достъпна цена, в сравнение с други устройства от същия клас. Дронът е модел куадрокоптер – с четири перки. Компанията не го е разработила сама, а в партньорство с китайският производител на дронове Flymi. Машината обаче ще е брандирана като продукт на Xiaomi.

През последните месеци неколкократно се появиха информации, че производителят на смартфони планира да навлезе в този сегмент. Компанията обаче отказваше да разкрие подробности за намеренията си.

Цената на автономния летателен апарат в Китай ще е едва 380 щ. долара, като той ще има и подобрена версия с 4К камера за 450 щ. долара. Това не е типично за Xiaomi, която се наложи като доставчик на смартфони от висок клас, конкуриращи Apple и Samsung. Със сигурност обаче появата на по-евтини летящи дронове ще даде тласък на пазара и ще направи този тип устройства много по-достъпни за масовите потребители.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !