Нов метод за фокусиране във виртуалната реалност (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 18 август 2015 в 15:05 2052 0

Изследователи от Станфордския университет са разработили метод, който позволява на потребителя да се фокусира погледа си върху различни обекти в виртуалната реалност.

Авторите представят резултатите от работата си на SIGGRAPH 2015 г. текстът на доклада е публикуван на интернет страницата на изследователския екип.

Както обясняват авторите, за да принудят мозъка да "повярва" на виртуалната реалност, на съвременните VR-очила не им достига дълбочина на контраста в мястото, където гледат очите на потребителя. За да се получи естествено фокусиране върху конкретен предмет, изследователите модифицирали очилата за виртуалната реалност, добавяйки им втори дисплей с течни кристали.

Допълнителният дисплей показва образа коригиран така, че когато се наложат изображенията от два LCD панела на изхода, се получава светлинно поле, благодарение на което човешкото око може да се фокусира върху определена точка в изображението. Останалото изображение в този момент изглежда замъглено, което е естествено за човешкото зрение.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !