Спортни очила ни пускат музика направо през костите (видео)

Устройството позволява да слушаме безпроблемно музика докато тичаме, катерим се по скали или сме под водата

Александър Александров Последна промяна на 31 август 2016 в 11:00 3696 0

Днес съществуват много слушалки, предназначени за спортуване, но повечето са неудобни, падат по време на тичане, пречат ни да чуваме приближаващи се коли. За използването им в плувен басейн пък и дума не може да става.

Компанията sport-tone.com има намерение да промени това и то не със слушалки, а с ... иновативни спортни очила, наречени S-tone. Работата е там, че те могат също да пускат музика на носещия го, при това – направо през костите му, достигайки до вътрешното ухо.

Процесът е известен като „костна проводимост“ (bone conduction) и при него потребителят не чува музиката, а на практика я чувства. Това дава на носещия очилата много по-голяма свобода, сигурност и удобство.

Едно от най-големите предимства на „музикалните“ очила е, че с тях собственикът им може едновременно да „слуша“ музика и да чува ясно всички заобикалящи го звуци. Това позволява във всеки момент да е наясно, ако зад него има автомобил или пешеходец.

S-tone разполагат с вградена литиево – йонна батерия, сензор за докосване, бутони за регулиране на широчината, за да прилепват плътно до главата, както и предаватели. Екипът, създал очилата вече стартира кампания в сайта за споделено финансиране Kickstarter, където е набрал над 24 000 щ. долара, при целева сума от 60 000 щ. долара.

Повече информация за кампанията има тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !