07 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Мобилно приложение чете текстове на глас

Апликацията Pocket сканира желания от нас текст и след това може да ни го прочете

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 31 март 2016 в 08:42 98662

Мнозина знаят, че мобилното приложение Pocket, което е достъпно за смартфоните с операционни системи iOS и Android, ни позволява лесно да си съхраняваме различни статии, документи и други текстове, които след това да достъпваме офлайн.

И макар според много потребители това да е една от най-полезните мобилни апликации, всъщност повечето от тях не са чували за може би най-интересната негова функция. То може да ни чете на глас текстовете, съхранени в него.

Тази опция се нарича „Listen Text-to-Speech” (Слушай превръщане на текст в глас) и вече е достъпна както за Android базирани устройства, така и за тези на Apple. С нея потребителят може дори да си сканира определена статия или друг текст и след това софтуерът да му го прочете на висок глас.

Разбира се, приложението не е перфектно и е далеч от качеството на човешкия глас (например в аудио книгите), но такива са и повечето други софтуери за конвертиране на текст в глас, съществуващи днес. Все пак то разполага с някои полезни функции като прецизиране на скоростта на четене, както и споделяне на статии от Twitter или други социални платформи.


Танг
Рейтинг : 11300
21.04 2016 в 12:47 2
+ 0
- 0
Г-н Александров, кога да очакваме статия, че Слънцето утре ще изгрее от изток?

Рейтинг :
31.03 2016 в 20:52 1
+ 2
- 0
С голямо неудобство прочетох тази статия, защото през нея прозираше изключителната неграмотност на нашите журналисти! Приложения от толкова отдавна четат на глас каквото и да е на екрана на мобилни устройства, че е твърде неудобно за мен да го чета като информация, а как да се чувства журналиста, който го е написал - не знам! Тия дни завърши голям проект за оценяване на достъпността на сайтовете в публичния сектор от фондация Хоризонти по голям проект, което говори за това, че трябва да се работи върху тези неща и да се знае какво е - 3wc, а не да се поднасят като новина такива смешки!
 
Още от : Телефони
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.