Екологията – начин на мислене 8 - студентска научна и екологична конференция

Йордан Стефанов Последна промяна на 13 април 2016 в 08:55 3590 0

На 14-ти май тази година ще се проведе 8-мата студентска научна и екологична конференция “Екологията – начин на мислене” в Биологическия факултет на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”. Входът за участие и посещение е свободен.

Oсмата национална студентска научна конференция „Екологията – начин на мислене” се организира от катедра „Екология и ООС” към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” и Студентски съвет – ПУ „Паисий Хилендарски”. Целта на конференцията е да предостави възможност на студентите от ПУ и други ВУЗ от страната да развият своето екологично и биологично мислене и да представят своите научни и научно-популярни разработки.

 

Участниците ще  се запознаят с множество интересни проекти, изненади, награди за най-добрите, викторини през почивките, почерпки и естествено отпечатване на представените проекти в специално издание.

В последното издание на конференцията участие взеха и ученици от четири различни училища. Те запознаха публиката със своите разработки за Космоса, живота на Марс и растителните видове - теми които вълнуват открай време еколозите. 

 

Традиционно конференцията акцентира върху различни области на екологията, опазването на природата и екологичното образование.

Форми на участие:

Доклад

Доклад (времето за представяне на докладите е 10 мин + 3 мин време за въпроси - общо 13 мин). Желаещите да участват трябва да попълнят формулярите за участие и да ги изпратят на [email protected]g не по-късно от 25 април 2016 г. (включително). Пълният текст на научно-популярните доклади (до 15 страници с таблици, фигури и литературния списък) ще бъдат отпечатани в специален сборник с доклади, ако те отговарят на изискванията и бъдат изнесени на конференцията. Те не бива да са публикувани до този момент. Първият автор на доклада задължително трябва бъде студент. Представянето на докладите е на български език, а публикуването в сборника може да бъде на български или английски език (по желание на автора).

Конференцията ще се проведе в 15 аудитория в сградата на Биологическия факултет при ПУ „Паисий Хилендарски“, ул. „Тодор Самодумов“ 2 (до Античния театър).

Фотоизложба „Екологията – начин на мислене и действие“

По идея на организационният комитет, тази година за четвърти път успоредно с конференцията ще се проведе и фотоизложба под мотото „Екологията – начин на мислене и действие“. Във фотоизложбата могат да вземат участие само студенти и докторанти със собствени снимки, правени в България. Снимките трябва да са в посоченото тематично направление. Допуска се участие с до 6 снимки. Размерът на снимките трябва да бъде - ширина: 18 см и височина 13 см (цветни или черно-бели).

Есе конкурс - „Никой не е толкова мъдър, че да няма какво да научи от природата“

Есето трябва да е обем до 3 печатни страници, шрифт Times New Roman и размер 14. Формуляр за участие може да намерите в сайта (ss.uni-plovdiv.bg/ecology). Изпращайте вашите творби, заедно с формуляр за участие на имейл [email protected].

Workshop - „ЕКО - Елиминирай и Контролирай Отпадъците“

Участниците създават екологични продукти и предмети, които ще бъдат изложени на специални щандове, а най-добрите ще бъдат високо оценени и наградени.

За повече информация, посетете сайта (ss.uni-plovdiv.bg/ecology) на събитието или фейсбук страницата (facebook.com/Екологията-начин-на-мислене-5-252177628188630).

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !