Открива се изложба "Влечуги" в Музейко

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 март 2017 в 15:04 4042 0

От 21 март в Музейко ще могат да се видят над 40 вида змии, гущери и други представители от света на люспестите животни в първата по рода си изложба  „Влечуги“ с живи експонати.

Тракийското херпетологическо дружество гостува на Детския научен център и ще покаже интересни екземпляри, някои от които рядко показвани в България.

Изложбата ще може да се разгледа всеки ден от вторник до неделя до 18 юни. Специалисти от Тракийско херпетологическо дружество ще разкажат на децата най-интересното за влечугите, ще разкрият какви са анатомичните особености и характерните външни белези на люспестите животни и ще съдействат на всички желаещи да се докоснат до тях.

ЗА СУПЕРСИЛИТЕ НА ВЛЕЧУГИТЕ

Сред отровните и неотровни екземпляра са: черна мамба, зелена гигантска анаконда, гърмяща змия, варан, скална игуана, габонска отровница, гърмяща змия, питон, боа, гекон, токи, тайпан, смок и други. Децата ще се запознаят очи в очи с едни от най-интересните видове и ще научат всичко, което някога са искали да разберат за люспестите същества. Малки и големи ще могат да разкрият тайни от живота на представителите на рептилите и впечатляващи факти за всеки един от тях.

ИЗЛОЖБАТА „ОТКРИЙ АМЕРИКА - ИЗОБРЕТЕНИЯ“ ПОЕМА НА ПЪТЕШЕСТВИЕ

Изложба „Влечуги“ ще заеме мястото на експозицията „Открий Америка - изобретения“, която беше в Детския научен център от самото начало на неговото отваряне. „Открий Америка - изобретения“ поема на пътешествие из България, за да може децата, които нямат възможност да стигнат до София и разгледат Музейко, да се докоснат до интересния свят на науката.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !