Huawei P8 Lite спря куршум и спаси своя собственик

Наука ОFFNews Последна промяна на 19 септември 2016 в 10:00 21113 1

41-годишният Сарадж Ейбрахамс (Siraaj Abrahams) е застрелян в колата си от крадци, докато се прибирал от парти за рожден ден, но куршумът засяда в телефона му Huawei P8 Lite и така e спасен, пише AndroidHeadlines.

Всъщност инцидентът се случва Южна Африкае през миналия месец, но сега е оповестен. Ейбрахамс бил вече близо до дома си, когато двама престъпници се опитват да го измъкнат от автомобила му. В суматохата единият стреля от 2 метра в южноафриканския бизнесмен. Жертвата получава изстрел от малокалибрен пистолет в гърдите си, но има късмет, защото куршумът се удря в Huawei P8 Lite, който е бил в джоба на якето му.

Куршумът летял право към сърцето му, но дори не докосва плътта, а силата на удара за няколко секунди предизвиква сърдечен арест. Мъжът е откаран в болница, след като 16-годишната му дъщеря намира баща си до колата.

Устройството е напълно унищожено от куршума, но компанията Huawei решава да изпрати в замяна на господин Ейбрахамс нов Huawei P9 Lite вместо унищожения Huawei P8 Lite.

Трябва да се отбележи, че смартфонът Huawei няма метална рамка и е изработен изцяло от пластмаса, но някак успява да спре куршума. На снимката може да видите как куршумът е попаднал в страничната лента, където се забавя преди да излети през задния панел.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

1

Emil Kasamakov

22.09 2016 в 06:08

"Всъщност инцидентът се случва Южна Африкае през миналия месец, но сега е оповестен."

Всъщност много медии писаха за това преди две седмици, в началото на септември, като статиите твърдяха, че от Huawei прочели за това онлайн. Тоест новината е излязла още по-рано.