Съмнителни козметични техники вероятно са заразили двама пациети с HIV

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 03 май 2019 в 00:00 2569 0

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

През септември 2018г. властите в Албакърки, Ню Мексико започват разследване срещу спа център, който вероятно е изложил пациентите си на инфекции, предавани по кръвен път, чрез своите "вампирски" лицеви процедури и други техники, съобщават Live Science

Департаментът по здравеопазване на Ню Мексико потвърди, че двама от клиентите на ВИП спа центъра са заразени с "един и същ" HIV вирус. Това откритие увеличава вероятността инфекциите да са резултат от спа процедури, включващи игли, съобщават властите. 

Една от предлаганите процедури е т.нар. вампирска лицева процедура, при която собствената кръв на пациента се втрива в лицето, след като кожата е абразивно почистена или надупчена с малки игли. Предполагаемата цел е да се подобри здравето на кожата като се намалят бръчките и увредата от слънцето. 

Разследването не открива други възможни канали, по които двамата пациенти могат да бъдат заразени, съобщават властите. 

Причината за затварянето на ВИП спа центъра е доказателството, че в него се извършват техники, които са потенциални разпространители по кръвен път на инфекции като HIV, хепатит B и хепатит C. Все още не е ясно точно какви са били тези процедури или точно коя от тях може да е довела до заразяването. 

Въпреки това, един от основните начини на разпространение на инфекциите, предавани по кръвен път като HIV е чрез използване на нестерилни игли. Департаментът по здравеопазването предлага безплатни и конфиденциални тестове за HIV и хепатит B и C за всички клиенти на центъра, които са получавали инжекции, включително и вампирската лицева процедура. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !