Google посвети дудъл за рождения ден на Стив Ъруин

НаукаOFFNews Последна промяна на 22 февруари 2019 в 15:37 1995 0

Търсачката Google посвети дудъл за рождения ден на австралийския натуралист, телевизионен водещ, актьор и журналист Стив Ъруин, който можеше да навърши 57 години на 22 февруари. Дудълът представлява поредица от изображения, които разказват за живота на изследователя.

Ъруин стана известен с шоуто "Ловец на крокодили", която той създава със съпругата си Тери. Той притежава и австралийския зоопарк, основан от родителите му. През 1991 г. е награден за приноса си в австралийската туристическа индустрия заради успешното популяризиране на континента.

Според самия изследовател той многократно се е оказвал в ситуации, когато животът му е бил в опасност. Първата си рана получава през 1990 г., когато скача от лодка върху крокодил на скала. Ъруин удря рамото си в скала и го разкъсва до кост. По-късно крокодил го сграбчва в мъртва хватка и наранява същата му ръка.

След като Ървинг е ударен по главата от крокодил, който хваща под водата. 

Ъруин умира на 4 септември 2006 г. по време на снимки на програмата Ocean's Deadliest, след като получи удар от скат в областта на сърцето.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !